18 februari 2011

421 bilder och Glutenfri Kladdkaka

Igår fick jag äntligen tummen ur och la en beställning på fotoframkallning, det blev närmare bestämt 421 bilder och då måste jag vara helt ärlig och säga att jag inte ens har gått igenom alla bilder ännu, utan ungefär hälften. Bilderna som jag nu beställt för framkallning är sen lite mer än 4 år tillbaka, ganska precis när jag och Memil träffades. Längtar som ett barn på julafton efter att få hem bilderna, då ska en del sättas in i album och några ska offras till mitt scrapbook-album. Åhh va roligt!

Fick en förfrågan på receptet som jag använde när jag gjorde mina kladdkakemuffins. Det är i grund och botten ett recept jag har fått av min mamma (vet inte vart hon har fått det ifrån) som jag sedan bytt ut mjölet mot en glutenfri variant. Personligen tycker jag att Semper eller Lailas har det bästa glutenfria mjölet. Semper är en förpackning med cirka 500g gl. fri mjölmix och Lailas innehåller cirka 1 kg, därför brukar jag använda Semper när jag ska baka mindre grejer, ex: muffins/kladdkaka och Lailas när man behöver mycket mjöl, ex: bullar. I vanliga fall tycker jag att när man byter ut vanligt mjöl på glutenfritt så blir det inte som det ska, bullar är ett mycket bra exempel på när det inte går att byta ut, men när det kommer till muffins eller kladdkaka har det gått bra att bara byta ut rakt av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar